Ránctalanítás Botulinum toxinnal

A Botulinum toxinnal végzett ránctalanítás kezelés során az arc mimikai izmai okozta ráncok kezelése történik. A Botulinum toxin átmenetileg lazítja az izmokat, aminek következtében a bőr kisimul, a ráncképződés időszakosan megszűnik.

A ránctalanítás kezelés

A Botulinum toxinnal végzett ránctalanítás hatékonyan fiatalítja az arcot különösen a 35-45 éves korosztályban, amennyiben hozzáértő szakember végzi el a beavatkozást. A Botulinum toxin az idegvégződésekben blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, az izomműködés gyengül, és ezáltal csökkennek vagy simulnak ki az arc és/vagy a nyak ráncai. A beavatkozás reverzibilis, azaz időleges történés a szervezetben. A ránctalanítás hatása 3-6 hónapig tart, ezt követően az izmok mozgása visszatér. A botox kezelés ezt követően ismételhető, leghamarabb 3-4 hónap elteltével. Amennyiben valaki korábban is részesült ilyen fajta ránctalanítás eljárásban, úgy nála várhatóan kevésbé látványos lesz a kezelés hatása, mivel szervezetében a ránctalanító anyagra ellenanyag termelődik.

A Botulinum toxinnal végzett ránctalanítás előnyei

A ránctalanítás Botulinum toxinnal egyetlen beavatkozás során képes simává, egyenletessé tenni az arcot. A kezelés hatása gyorsan, pár nap alatt alakul ki és átlagosan 3-6 hónapig tart. A fiatalos kinézet fenntartása céljából javasolt a beavatkozást a későbbiekben megismételni. Amennyiben viszont valaki úgy dönt, hogy nem szeretné megismételni az eljárást, nem kell aggódnia, mert a ráncok állapota nem lesz rosszabb, mint amilyen a kiindulási állapot volt.

Fontos eloszlatni az a tévhitet is, hogy a botox kezelés hatására az arc mimikátlanná és „lárva arccá” válik. Ebben az esetben is, mint minden esztétikai beavatkozásnál, nagyon fontos a mértékletesség és a szakszerűség.

A ránctalanítás kezelés menete

Az eljárást megelőző konzultáción az esztétikai szakember felméri a ráncok állapotát, és meghallgatja a páciens kívánságait. Ha nem áll fenn ellenjavallat, a ránctalanítás azonnal elvégezhető. A Botulinum toxint nagyon vékony, kis tűvel fecskendezik be célzottan, a megfelelő pontokban a bőr alá, és a mimikai ráncokat okozó izmokba. A beavatkozás körülbelül negyed órát vesz igénybe, és csupán minimális kellemetlenséggel jár. A tökéletes eredmény elérésében nagy jelentőséggel bír a beavatkozást végző esztétikai szakember gyakorlati tapasztalata, aki orvos végzettséggel, és megfelelő szakirányú tréningeket és képzéseket végzett.

A szúrás vagy szúrások helyén enyhe bőrpír alakulhat ki, illetve a szemek körüli terület kezelése esetén akár kisebb duzzanatok és bevérzések és szemszárazság érzés is előfordulhatnak, amelyek 1-2 héten belül felszívódnak. Egyes személyeknél pedig fejfájást, kettős látást, a szemöldökív átmeneti leesését okozhatja a beavatkozás. Más esetekben pedig a két oldalon nem blokkolódik teljesen egyformán az izomzat, vagy a felső szemhéj izmai blokkolódnak. Ez a tünet később, a kezelést követő kb. 7 nap múlva jelentkezhet, és 2-7 hét alatt gyógyul teljesen. Mindezen kísérő tünetek átmeneti kellemetlenségek, amelyek a beavatkozás végeredményét nem befolyásolják.

A Botulinum toxinnal végzett ránctalanítás nem jár maradandó mellékhatással. A beavatkozást követően 6-36 órában alakul ki a hatás, majd egy hét múlva várható a csúcspont, és az így elért állapot mintegy 4 héten keresztül fenn is marad, és csupán utána várható a hatás fokozatos csökkenése. Az eredmény teljes kialakulásáig – ami kb. 1 hét – javasolt a kezelt területet finoman mozgatni, gyakorolni a mimikát. A kezelés utáni 12 órában tartózkodni kell az alkoholfogyasztástól, az erős mimikától (grimaszolástól), a nyomkodástól és masszírozástól (a kozmetikai arcmasszázstól is), illetve az alapozó és smink használatától is.

A Botulinum toxinnal végzett ránctalanítás ellenjavallt terhesség, a célterület vírusos vagy egyéb gyulladásos betegségei, egyes idegműködést vagy az izomzatot érintő kórképek esetén. Ha a felsoroltak közül bármely ismert állapot fennáll, azt a konzultáció előtt jelezni kell. A beavatkozást 18 éves kor felett lehet elvégezni, leginkább a 35-45 éves korosztálynak javasoljuk, egészen 65 éves korig bezárólag.

 

A ránctalanító kezelés utáni teendők

  • 4-6 óráig nem szabad vízszintes testhelyzetben lenni, a fejünket lógatni
  • tilos a terület nyomkodása, masszírozása az első 3 napban
  • szoláriumozni, szaunázni, erős napfényen vagy hidegben/fagyban tartózkodni, UV sugárzásnak kitenni a kezelt területet 2 hétig nem szabad
  • a nagyon aktív sportot 3 napig kerülni kell

 

 Mire kínál megoldást a ránctalanítás Botulinum toxinnal?

  • mimikai ráncok
  • fogínyt kivillantó mosoly („gummy smile”)
  • szemkörnyéki ráncok, szarkalábak
  • cigarettázás miatt kialakult, ajkak feletti ráncok
  • függőleges ráncok pl. szemöldökök között
  • fokozott izzadékonyság

Időpontkérés

YYYY slash MM slash DD
Mire szeretnél jönni:(Kötelező)
Kérjük jelölje meg, hogy munkatársunk telefonon vagy e-mailben vegye fel Önnel a kapcsolatot!(Kötelező)
Melyik időpont lenne a legalkalmasabb a visszahívásra? :
A pontos dátum és időpont telefonon, illetve e-mailben történő egyeztetés után kerül rögzítésre. 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.