HarmonyCA kezelés

A HarmonyCA olyan bőrfiatalító orvosesztétikai kezelés, amely kettős hatással újítja meg az arc bőrét. Azonnal feszesíti és simítja a kezelt területet, és a bőr szöveteit további kollagén termelésre ösztönzi.

 

A HArmonyCA arcfiatalító kezelés

A HarmonyCA kezeléssel elsősorban az arc kontúrjai (állív, arccsont) fiatalíthatók meg. Természetes hialuronsav tartalmának köszönhetően azonnal simítja és feszesebbé teszi a kezelt területet, calcium hidroxiapatit összetevőjének köszönhetően pedig hosszú távon fejt ki bőrfeszesítő hatást, mivel a bőrt fokozott kollagén termelésre serkenti.

 

A HarmonyCA arcfiatalító kezelés előnye

A HarmonyCA valójában kettő az egyben hatást fejt ki: ötvözi az azonnali eredmény előnyeit a hosszantartó hatással. A sikeres kezelése eredménye akár egy évig, vagy azon túl is megmarad. Ezt a kezelést célzottan az arc oldalsó és alsó területeinek feszesebbé tételére fejlesztették ki, hatására simábbá válik a bőr, a finom és mimikai ráncok eltűnnek vagy finomodnak. A bőr saját kollagén termelése már egy hét elteltével fokozódik a kezelt területen. A kezelés során nincs szükség előzetes érzéstelenítésre, mivel maga a HarmonyCA tartalmaz lidokaint, így az érzéstelenítéssel járó kellemetlenség sem merül fel.

A HarmonyCA kezelés ellenjavallatai közé soroljuk azt az esetet, amikor a kezelést megelőző három – hat hónapban a célterületen már történt beavatkozás, illetve amennyiben a kezelést megelőző egy hónapban az arc más területén történt – másféle – beavatkozás. A kezelést 18 éves kor felett végezzük el, és nem javasolt terhes vagy szoptató anyáknak sem. Nem alkalmazható továbbá az összetevőkre ismert allergiás reakció esetén, egyéb erős allergiák, szteroid vagy lidokain érzékenység esetén sem, továbbá, ha keloid hegképződésre hajlamos, autoimmun vagy vérzékenységben szenved.

 

A HarmonyCA kezelés menete

A konzultáción a kezelendő terület állapotának felmérését követően egyeztetjük, hogy ez a fajta kezelés a legalkalmasabb-e a célok eléréséhez. Tájékoztatjuk az optimális eredmény elérése érdekében alkalmazott töltőanyag mennyiségéről, ami átlagosan egy ampulla (1.25 ml), de amennyiben nagyobb a kezelendő terület, akár két ampulla (2× 1.25 ml) is lehet. A HarmonyCA kezelés igény esetén kiegészíthető egyéb esztétikai kezelésekkel, ezeket azonban csak konkrét esetre vonatkozóan, a konzultáción határozzuk meg.

A töltőanyag, amellyel a kezelést végezzük, már tartalmazza az érzéstelenítő anyagot, így csupán minimális kellemetlenséggel jár, és konzultációval és utókezeléssel együtt körülbelül fél órát vesz igénybe.

Fontos, hogy a konzultáción elmondja nekünk minden ismert allergiáját és érzékenységét.

A lehetséges azonnali reakciók, melyek néhány napon belül elmúlnak, a következők: fájdalom a szúrás helyén, duzzanat, ideiglenes haematoma (bevérzés) , ideiglenes bőregyenetlenség vagy egyéb bőr rendellenesség.

Ezeken kívüli bármilyen szokatlanul erős fájdalom, a terület kipirosodása, melegség érzése esetén kérjük, hogy jelentkezzen rendelőnkben!

Akut bőrbetegség esetén (herpesz, fertőzés, gyulladás stb.) a kezelendő területen vagy a környékén, illetve gyulladáscsökkentő szerek, szteroidok, véralvadásgátló vagy aszpirin szedése esetén, a kezelést későbbi időpontra javasoljuk elhalasztani.

 

Javaslatok a HarmonyCA kezelés utánra:

  • Fájdalomcsillapító szedése fájdalom esetén, szükséges ideig (akár 2-3 napig)
  • Kerülendő a szauna, szolárium, kozmetikai kezelés
  • Kerülendő a sportolás is
  • Ne érintse kézzel a kezelt területet, hogy megelőzze a fertőzéseket
  • Nem javasolt az alkoholfogyasztás sem

 

Mire kínál megoldást a HarmonyCA kezelés?

  • finom vonalak és ráncok az arc alsó és oldalsó részein
  • kissé-közepesen megereszkedett állív
  • kissé-közepesen megereszkedett alsó arcfél