PDO kezelés, FTC kezelés

A PDO/FTC fiatalító kezelés

Az arc és a test esztétikai fiatalítására alkalmazott orvos-esztétikai eljárás a PDO kezelés vagy FTC kezelés néven ismert eljárás, amely fokozatosan fejti ki hatását és tartósan, akár egy évig feszesebbé, fiatalosabbá alakítja az adott terület kinézetét.

Az FTC arc- és testkezelés

Az FTC kezelés a Fine Thread Contour rövidítése, és egy, az orvosi eljárásokban több évtizede használt felszívódó összetevőkből álló szálak bőrbe injektálását jelenti, ezért is nevezzük vékonyszálas kontúrterápiának. A szálbehúzás kezelés hatására a szervezet által jól tolerált, felszívódó, biokompatibilis szálak az arc és a test szöveteit megtámasztják, feszesítik, ezáltal kontúrosabbá, fiatalosabbá válik a kezelt terület egésze.

Az FTC kezelés előnye

Az FTC kezelés kifejezetten a laza arc- és testszövetek feszesítésére való. A szálbehúzás kezelés eredménye fokozatosan épül fel a szervezetben, az eljárás alkalmazása utáni 6-8 hétben fokozódik a kollagén termelés a kezelt területen, és ezáltal simul ki a bőrfelszín és válik kontúrosabbá az adott terület. Az FTC kezelés serkenti a szervezet saját kollagén termelését, így készteti megújulásra azt. A beavatkozást csak képzett szakorvos végezheti, ez garantálja a fiatalítás eredményességét és hatékonyságát. A behúzott szálak teljes mértékben lebomlanak, így nem okoznak károsodást a bőrben, sem maradandó elváltozást.

Ez az eljárás amellett, hogy fokozatosan fejti ki hatását, rendkívül tartós eredményű is – akár egy évig is látható és érezhető hatással rendelkezik.

A PDO kezelésnek kevés ellenjavallata ismert, például nem javasolt 18 éves kor alatt, várandósság és szoptatás időszakában, valamint amennyiben keloid hegképződést tapasztaltunk korábban vagy véralvadási zavarral rendelkezünk.

A PDO kezelés menete

A PDO kezelés előtti konzultáción megbeszéljük a kezelendő területek számát és méretét, felmérjük azok jelenlegi állapotát, és megvizsgáljuk a kezelés alkalmazhatóságát is. Kitérünk az orvosi ellenjavallatokra is, és amennyiben ezek nem állnak fenn, az előzőek alapján összeállítjuk a kezelés sorozatot a legjobb eredményért. Tájékoztatjuk az optimális szálak mennyiségéről, mely függ a kezelni kívánt terület nagyságától és állapotától.

A kezelést érzéstelenítő krém használata mellett végezzük el, így csupán minimális kellemetlenséggel jár, és konzultációval és utókezeléssel együtt körülbelül egy órát vesz igénybe. A szálbehúzás után hat hét múlva szál kontroll javasolt.

A pontos kezelési ismétlés számot nem lehet általánosságban meghatározni, mert egyénenként eltérő lehet, illetve ki lehet egészíteni a kezelést 6 hét után Aptos szálakkal is.

Ritkán előfordulhat allergiás reakció, aminek a jelei lehetnek: tartós pirosság, viszketés, duzzanat vagy a bőr megkeményedése az injektált területen. Fontos, hogy a konzultáción elmondja nekünk minden ismert allergiáját és érzékenységét.

A lehetséges azonnali reakciók a következők: duzzanat, bőrpír, haematoma (bevérzés), feszülés érzés.

Ezeken kívüli bármilyen szokatlanul erős fájdalom, a terület kipirosodása, melegség érzése esetén kérjük, hogy jelentkezzen rendelőnkben!

Akut, krónikus bőrbetegség esetén (fertőzés, gyulladás, stb.) a kezelendő területen vagy a környékén, illetve gyulladáscsökkentő szerek, szteroidok, véralvadásgátló vagy aszpirin szedése esetén, a kezelést későbbi időpontra javasoljuk elhalasztani.

 

Amiket PDO kezelés után nem szabad:

  • A kezelés napján nem szabad lesminkelni a területet
  • 1 hétig tilos megerőltető sportot végezni, a területet masszírozni
  • 2 hétig tilos a szauna, a szolárium használata, kozmetikai kezelés
  • 2 hétig fogászati beavatkozás nem ajánlott, csak akut ellátást igénylő esetekben!

 

Mire kínál megoldást az FTC kezelés?

  • arckontúr megerősítés
  • testkontúr megerősítés
  • bőrfeszesítés
  • bőrfiatalítás
  • érett arcbőr fiatalítása